Project Profiles

Logix Federal Credit Union Headquarters

After more than 80 years in Burbank, Logix Federal Credit Union Headquarters relocated to the Santa Clarita Valley to accommodate rapid growth while consolidating operations in one location. Completed in 2019, Logix’s new three-story, 180,000-square-foot headquarters includes PermaBASE® Cement Board.
Project

Logix Federal Credit Union Headquarters

Valencia, California

Architect

NewGround

St. Louis, Missouri

Pamela Burton & Company (Landscape Architect)

Owner

Logix Federal Credit Union

Valencia, California

Contractor

NewGround

St. Louis, Missouri

Nevel Group (Sheathing, Z-Furring)

Brea, California

Design Masonry, Inc. (Masonry)

Santa Clarita, California

The company that began in 1937 as the credit union for employees of Lockheed Aircraft Corp. made a big move by relocating and building new headquarters in Valencia. When completed, the Logix Federal Credit Union’s new three-story, 180,000-square-foot headquarters with Z-Furring C.I. will house more than 900 employees.


According to a spokesperson for NewGround, “The Logix building was designed using master planning and careful attention to detail to ensure a harmonic relationship for the various user groups within the overall area. This included the strategic programming of departments into super groups called neighborhoods.”


Cross-functional interior space features a large conference center, individual workstations and in-house food service. The exterior materials for the new building include thin-set limestone tile panels in strong, horizontal bands. The exterior fenestration is an aluminum curtain wall framing with high-performance tinted glass and integral sunshades. A light, blended shade of exterior natural stone veneer is featured at the stairwell masses. And the new building is also designed to accommodate next-gen innovations.


As NewGround President and CEO Kevin Blair told CU Today, “With the rapid adoption of emerging technology, the new HQ will support current and future developments in digital and AV communications.”


On the 13.8 acres where the new headquarters are situated, high-quality outdoor spaces also facilitate employee health. A large lawn space for meetings, yoga classes, fixed and movable seating and food-prep cooking stations all enhance outside work-related functions. For lunchtime or after-work recreation, walking and jogging paths include a health circuit, and there are also basketball/volleyball courts.